Πως βοηθά το SALTSTICK VITASSIUM στο Σύνδρομο Ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS)

Πως βοηθά το SALTSTICK VITASSIUM στο Σύνδρομο Ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS)

Το Vitassium® είναι ένα συμπληρωμα ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει νάτριο και κάλιο για την κλινική διατροφική διαχείριση για ασθενείς με αυτόνομες δυσλειτουργίες συμπεριλαμβανομένων του συνδρόμου ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS), του συνδρόμου Ehlers Danlos (EDS), της νόσου του Addison, της κυστικής ίνωσης (CF) και του Vasovagal Syncope, όταν ο αυξημένος όγκος πλάσματος έχει αποδειχθεί ευεργετικός.

Το Vitassium βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ηλεκτρολύτη, στη στήριξη της υγιούς αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της κόπωσης και της ζάλης λόγω της χαμηλής αρτηριακής πίεσης.

Περιέχει κάλιο που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας νερού μεταξύ πλάσματος (αίματος) και εντός του κυττάρου.

Κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ σε εγκατάσταση cGMP.

Κάθε μερίδα (2 κάψουλες) περιέχει: 500 mg νατρίου (22 mmol νατρίου, 1270 mg χλωριούχου νατρίου), 100 mg καλίου.

Οι κάψουλες χωρίς γεύση είναι μικρές (μέγεθος 0) και είναι εύκολο στο στομάχι.

Το Vitassium είναι non-GMO, vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς αλλεργιογόνα, χωρίς άμυλο.

Συστατικά: Χλωριούχο νάτριο, κιτρικό κάλιο, στεατικό οξύ χορτοφάγου, φυτική κάψουλα.

Προτεινόμενη χρήση: Ως ιατρική τροφή, πάρτε μία έως δύο (1-2) κάψουλες με νερό, τρεις έως τέσσερις (3-4) φορές την ημέρα, για έως και δέκα (10) κάψουλες ημερησίως.

Είναι κάταλληλο για την Δυσαυτανομία. Η Δυσαυτανομία είναι ένας όρος ομπρέλα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αρκετές διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν δυσλειτουργία του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, του συστήματος που ελέγχει τις «αυτόματες» λειτουργίες του σώματος για τις οποίες δεν συνειδητά σκεφτόμαστε, όπως καρδιακό ρυθμό, αρτηριακή πίεση, πέψη, διαστολή και συστολή των μαθητών του ματιού, νεφρική λειτουργία και έλεγχος θερμοκρασίας.

Τα άτομα που ζουν με διάφορες μορφές δυσαυτονομίας αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ρύθμιση αυτών των συστημάτων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ζάλη, λιποθυμία, ασταθή πίεση του αίματος, ανώμαλους καρδιακούς ρυθμούς, υποσιτισμό και σε σοβαρές περιπτώσεις, θάνατο.

Για να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων, πολλοί ασθενείς έχουν συμβουλευτεί να αυξήσουν την πρόσληψη υγρών και αλατιού προκειμένου να αυξήσουν τον όγκο του αίματος.

* Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Vitassium μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της πρόσληψης νατρίου και καλίου.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΑΥΤΑΝΟΜΙΑ;
Πιθανώς όχι. Παρά τον υψηλό επιπολασμό της δυσαυτονομίας, οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται χρόνια για να διαγνωστούν λόγω έλλειψης συνειδητοποίησης του κοινού και του ιατρικού επαγγέλματος.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΑΘΗΣΗ?
Η Δυσαυτανομία μπορεί επίσης να εμφανιστεί δευτερογενώς σε άλλες ιατρικές καταστάσεις, όπως ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο κοιλιοκάκης, το σύνδρομο Sjogren, ο λύκος και η νόσος του Πάρκινσον. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?
Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για οποιαδήποτε μορφή δυσατονομίας, ομάδες όπως η Dysautonomia International χρηματοδοτούν έρευνα για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών και ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα είναι μια θεραπεία. Επιπλέον, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να δουν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Για να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων, συνιστάται στους ασθενείς να κάνουν πράγματα όπως να αποφεύγουν να κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αντιμετωπίζουν τις συμβάλλοντες ιατρικές καταστάσεις και να υιοθετούν μια χρήσιμη ρουτίνα φυσικής θεραπείας. Επιπλέον, συνιστάται συχνά η αύξηση της πρόσληψης υγρού και αλατιού, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος του αίματος. *

ΤΥΠΟΙ ΔΥΣΑΥΤΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΟΡΘΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ (ΡΟΤS)
Το POTS εκτιμάται ότι επηρεάζει 1 στους 100 εφήβους και, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων ασθενών, συνολικά 1.000.000 έως 3.000.000 Αμερικανούς. Η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζάλη, λιποθυμία, ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος, δύσπνοια, διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος, ανακίνηση, δυσανεξία στην άσκηση, ευαισθησία στη θερμοκρασία και πολλά άλλα.

Μια μελέτη του 2021, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των κοινών συμπτωμάτων POTS, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού όγκου του αίματος, του αυξημένου καρδιακού ρυθμού και των αυξημένων επιπέδων νορεπινεφρίνης (αδρεναλίνη).

ΝΕΥΡΟΚΑΡΔΙΟΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΚΟΠΟΣ (NCS) Ή ΒΑΖΟΒΑΓΙΚΟ ΣΥΝΚΟΠΟΣ
Το NCS, επίσης γνωστό ως αγγειοπλαστικό syncope, είναι η πιο κοινή μορφή δυσατονομίας, επηρεάζοντας δεκάδες εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ EHLERS DANLOS
Τα σύνδρομα Ehlers-Danlos είναι μια ομάδα διαταραχών του συνδετικού ιστού που μπορούν να κληρονομηθούν και ποικίλλουν τόσο στο πώς επηρεάζουν το σώμα όσο και στις γενετικές τους αιτίες.
Γενικά χαρακτηρίζονται από υπερκινητικότητα των αρθρώσεων (αρθρώσεις που εκτείνονται περισσότερο από το φυσιολογικό), υπερεκτασιμότητα του δέρματος (δέρμα που μπορεί να τεντωθεί περισσότερο από το φυσιολογικό) και ευθραυστότητα των ιστών.

Πίσω